Pokémon Go: Battle (Gevecht) Tips en hoe ga jij deze winnen!

Dus, je bent al een tijdje “Pokémon Go” non-stop aan het spelen voor een paar dagen, en je bent eindelijk op level 5!
Dit is wanneer het echte spel begint! Gefeliciteerd! Nu kan je één van de drie teams in het spel kiezen*.

*)LET OP: Op het moment van schrijven kan je nog niet van team wisselen.

pokemon-teams

Nu heb je de mogelijkheid om in Gyms te kunnen vechten! Maar hoe werkt dit precies? Wat betekend een Gym level?
En wat gebeurt als je naar een Gym van jouw team gaat?

Deze antwoorden kun je hier lezen en natuurlijk meer!

Het eerste eerst, vind je lokale Gym.

PokemonGO2

Als je enige tijd “Pokémon Go” hebt gepseeld, heb je vast en zeker je lokale Gym wel eens gezien. Gyms zijn cruciaal in de wereld van Pokémon, omdat trainers (Spelers) hier heengaan om hun Pokémon te trainen. In de wereld van “Pokemon Go”, zijn zij voor deze reden zo cruciaal.

Maar er is natuurlijk een twist: In “Pokémon GO” kies je drie teams (Valor, Instinct, of Mystic), welke zijn gekoppeld aan de Gyms die je over kunt nemen. Als je een grijze Gym ziet op de “Pokémon Go” map, dan is dat een niet gelcaimed map waar je simpel naar toe kunt lopen (in real life) die je dan kan claimen voor het team waar jij bij hoort.

Maar op dit moment, zijn de meeste Gyms al geclaimed.

Ga naar een vriendelijke Gym om het vechten van Pokémon te oefenen voordat je echt begint.

Verspil niet je kostbare tijd vechten met Pokémon die je toch niet kunt verslaan. Als je beste Pokémon een lagere CP waarde (Combat Power – Krachtmeting later meer hierover) heeft, dan je tegenstander kan je bijna wel met zekerheid stellen dat je dit gevecht niet gaat winnen. Train eerst je Pokémon bij een Gym van je eigen team en speel vriendschappelijke gevechten. Hierdoor leer je de in en out´s van het gevechtsysteem en hier krijg je ook XP (Experience Points – Ervaring punten) voor deze heb je nodig voor het level van je karakter tijdens het spel.

Als een bonus, krijgt jouw team “Prestige”(Aanzien) punten van jouw gevecht, dit is hoe Gyms een hogere level verdienen. Met andere woorden een vriendschappelijk gevecht bij een Gym die je team al geclaimd heeft, maakt dat de Gym sterker tegen toekomstige aanvallen van concurrerende Gyms/Teams!

Dus je bent naar een Gym toegelopen en je denkt na over een gevecht te beginnen. Goed zo! Nu wat ons rest is om te begrijpen wat alle statistieken, nummers en overige symbolen/teksten in een Gym beteken.

Het begrijpen van de Gym: Gym levels.

gym_lvl

Het eerste wat je moet weten is de Gyms level. Levels geven simpel aan hoeveel Pokémon je tegen moet vechten.
Als de Gym level 1 is, dan hoef je enkel tegen één Pokémon te vechten (en natuurlijk verslaan) om de Gym over
te komen. Als een de Gym level 2 is, dan moet je natuurlijk tegen twee vechten (en verslaan). Enzovoort, Enzovoort enz…

Je kan zien welke Pokémon je tegen moet vechten en in welke order door simpel door de Pokémon Gym list te glijden(sliden/swippen) op je telefoon naar rechts of links te swippen.

Het begrijpen van de Gym: Wat betekend “CP”?

pokemon_cp

CP staat letterlijk voor “Combat Power” (Gevechtskracht) – De waarde van dit number staat gelijk aan de Pokémon’s zijn kracht. Voorbeeld: “Mijn sterkste Pokémon heeft 539 CP, wat hem tegen de reguliere Pokémon relatief sterk maakt tegen normale Pokémon. Maar zwak op dit moment tegen de Pokémon die de Gym aan het verdedigen is. (Zie plaatje: CP 676).

Train je Pokémon daarom ook tot een redelijk hoge CP level, alvorens je je Pokémon gaat vechten in een Gym.

Het begrijpen van de Gym: Hoe kies ik de Pokémon uit waarmee ik het gevecht aanga?

pokemon_kiezen

“Pokémon Go” heeft automatisch een raster van zes Pokémon die jij hebt om je gevecht te beginnen. Wil je geen zes
Pokémon gebruiken? Of wil je de order wijzigen wanneer ze het gevecht beginnen?

Dat kun je hier simpel doen door op de Pokémon te klikken en te kiezen welke Pokémon jij wilt gebruiken of ze wegdrukken uit het gevecht. Qua orde is het 1 t/m 6, waarbij 1 de eerste Pokémon is die het gevecht gaat beginnen en 6 de laatste Pokémon uit je collectie.

Volgens het spel concept van “Pokémon Go”, staat de Pokémon met het hoogste CP als nummer 1 maar qua tactiek raad ik aan om de zwakste (niet je allerzwakste maar de zwakste van je sterkste 6) als 1 te zetten en de sterkste als laatste te kiezen.

Hoe vecht ik?

battle.0

Oké, je bent nu klaar om het gevecht te beginnen! Je hebt enkel drie simpele commando’s nodig: Tik, Veeg en ingedrukt houden. Hier is de uitleg hoe elke van deze aanval werkt.

-Snelle aanval (Tik): Tik je Pokémon op het scherm aan. Snelle aanvallen vullen je “Special” aanval meter.
-Ontwijken (Veeg): Veeg links of rechts om aanvallen te ontwijken.
-Speciale aanvallen (Ingedrukt): Wanneer je “Special” aanval meter is gevuld, houd je vinger dan lang op het scherm zodat je Pokémon de “Special” aanval inhoud. “Special” aanval veroorzaakt een grote hoeveelheid schade aan de vijand.

Je hebt een concurerende Gym overgenomen – En nu?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *